Life style coaching

Yoga

Bed & Breakfast

Den Bosch

 

Yoga implementatie/Life style coaching :  Yoga en Meditatie integreren in je dagelijks leven


Waar mensen moeite mee hebben in het dagelijks leven is vooral om ontspannen in verbinding met de levenskracht te blijven, temidden van hectiek of werkdruk. Maria ziet steeds meer mensen, die overspannen zijn, burn out klachten hebben of in relationele problemen zitten. Ze vinden verlichting bij een uurtje yoga in de week, en Maria moedigt  mensen aan ook thuis te mediteren en asana s te oefenen maar dat komt er vaak niet van. Soms boeken mensen een yoga vakantie of retraite , maar eenmaal thuis en weer aan het werk begint alle stress weer van voren af aan. ``Kon ik maar es een weekje met jou door het dagelijks leven``, werd er menigmaal verzucht, ``het lukt me niet om thuis in mijn eentje of met mijn partner, patronen te doorbreken.``

Met Yoga life style coaching geeft Maria gehoor aan deze wens:

Tijdens een (telefonische)intake  kan je zelf aangeven op welk  gebied je op dit moment in je leven de meeste onrust ervaart, of welke vragen er bij je leven omtrent het toepassen van de yoga sutras in je dagelijks leven.

Vervolgens kom je logeren en gaat mee in het dagritme van Maria. Dat betekent vroeg opstaan, yoga asanas beoefenen, meditatie, gezond ontbijten en dan ``gewoon`` naar of aan je werk. Na je dagelijkse werkzaamheden  is er  een meditatie moment om de werkdag af te sluiten. Je helpt soms mee met het huishouden en het bereiden van het diner (dat kan betekenen dat je wat werk doet in de moestuin of boodschappen haalt) en we eten samen. Er is weinig tijd voor je mobiel en de tv, en veel tijd voor praktijk en theorie van yoga;

s avonds kan je meedoen met een open groepsles yoga, er is ruimte voor wandelen en massage, en om alle vragen te stellen die je bezig houden rondom Yoga en de integratie daarvan in je dagelijks leven. Je gaat vroeg naar bed. We maken samen een plan van aanpak hoe en wanneer je rustmomenten in jouw dagritme kan inbouwen, of hoe je tijdens de dagelijkse praktijk invulling kan geven aan alle aspecten van het 8 voudige pad van Yoga, volgens de sutra  van Patanjali. dit neem je als huiswerk mee. Na 6 a 7 weken  is er een  evaluatiemoment, maar ook tijdens die 6 a 7 weken blijven we verbonden. je kan vragen blijven stellen, en praktijk ervaring blijven delen. Je  gaat deel uitmaken van de YogaBijMaya community en kan daar zoveel of zo weinig  gebruik van maken als je wil.

Optioneel is een bezoek aan een ayurvedisch therapeut( op loopafstand) om je basisconstitutie via polsdiagnose te laten vaststellen zodat je eetpatroon en voeding daar meteen op kan worden afgesteld.

Dit yoga implementatieprogramma kan je 3 tot 7 dagen volgen. afhankelijk van 


Reacties:

Unplug, Relax & Enjoy

 

Een week bij Maria is exact wat ik nodig had, boven verwachtingen zelfs. Hier kan je alles vinden wat je wilt; een yoga week gevuld met mediatie, yoga,  persoonlijke training/coaching, massages en gezond heerlijk eten of lekker het mooie Den Bosch in en daar lekker bootjes varen, terrasjes pakken, shoppen etc, het kan hier allemaal.

Ik heb hier de rust gevonden waar ik al een tijd naar verlangden maar niet wist hoe of waar. Elke dag begon al heerlijk met vroege ochtend yoga en mediatie. Een hele bijzondere ervaring was de full moon yoga sessie, dit was zo magisch, ik zal het nooit vergeten.

Maria is zeer gastvrij en vriendelijk, je voelt je hier gelijk thuis.

Anne van Bree


Zonder oordeel

Nog iedere dag ben ik dankbaar dat Maria mij in contact heeft gebracht met Yoga en Ayurveda.Haar passie en gedrevenheid in de liefde voor deze lifestyle zijn aanstekelijk.  Zodanig zelfs dat ik me   , aangestoken door haar enthousiasme , ook ben gaan verdiepen in   ayurveda en inmiddels een goed lopende ayurvedische praktijk heb.  Toch dringt zij niks op, bij Maria mag je helemaal zijn wie je bent. De keren dat ik me liet afleiden door de drukte en hectiek van het leven  en een beetje afdwaalde van het pad, was zij het  weer  die mij vol begrip, zonder oordeel  en liefdevol terugbracht naar de vebinding met het Zijn    in het hier en nu.

Therese van Gool                           

Guna Ayurveda


vertrouwen in de toekomst

Wat yoga nou eigenlijk precies inhield wist ik helemaal niet  toen ik voor de eerste keer een kamer boekte bij de YogaBijMaya Bnb.  Het  asana(lichaamshouding) gedeelte van de yogales vond ik wel fijn maar greep me niet echt aan.  Waar ik wel door getroffen werd was de openheid  en helderheid waarmee Maria wist uit te leggen    hoe bepaalde processen in de geest vat op je kunnen krijgen en ook wat je kan doen  om deze gedachtepatronen te doorbreken. Na jaren lang bevangen te zijn geweest door angst om bepaalde stappen te zetten en patronen te doorbreken kreeg ik me hier toch ineens een hoop  inzicht! Ik voelde  precies  dat duwtje in de rug wat ik nodig had  om familierelaties te herstellen en te gaan werken aan   oude jeugdtrauma s . Inmiddels mediteer ik iedere dag met behulp van de headspace app, ik heb een mindfullcursus gevolgd en   krijg langzaam weer een beetje vertrouwen in de toekomst.

T.J.